Planerna än så länge

Nu har jag och Ida bokat flyget till London. Vi åker med Norwegian airlines, den 5:e mars!
Då åker vi till London med sammanlagt 6 eller 7 väskor. Det ska bli intressant att se hur vi tar oss fram! När vi kommer fram åker vi till ett vandrarhem eller liknande (vi har inte bokat det än, alternativt att manbor några nätter genom svenska kyrkan. Har hört att det är ett bra alternativ). Där bor vi några nätter medan vi letar egen bostad. Vi kommer leta folk som vill ha flatmates, vilket innebär att det kanske redan bor någon/några i en lägenhet. Det är ett av de billigaste alternativen för boende i London, då man blir några stycken som delar på räkningarna. Vi är redan inne på en hemsida och letar flatshares, och alternativen är många! Vi kanske tillochmed hör av oss till någon innan vi åker, så vi kan åka och kolla under de första dagarna i London. Vi räknar med att det kommer gå snabbt att hitta lägenhet (det säger även de som flyttat dit förut).
 
När vi hittat lägenhet kan man börja söka jobb. Våran taktik är att skriva ut väldigt många CVn och bara peppra ut så fort som möjligt! I London tror jag även att det är vanligt att man skriver i skyltfönster och så att man söker arbetare. Vi får helt enkelt spendera några dagar på att gå ut och dela ut CVn. De som bor i London säger att det inte brukar ta så lång tid att få napp, och jag har ju kassaerfarenhet eftersom jag jobbat på Statoil i drygt 4 år. Ida har även jobbat på Konsum, så våra chanser att få jobb är inte minimala!
 
När vi även fixat jobb får man fixa ett NI, vilket är det närmsta man kommer till personnummer (man har inte personnummer i England). Sedan är det bara att jobba på!
 
Något mer vi måste fixa under de första dagarna är ett engelskt telefonnummer som vi kan skriva på vårat CV.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback