Två veckor och 4,5 h!

Vad dum jag är, jag måste ju påpeka att jag står på Arlanda om två veckor! Flyget till London går 18.35. KUUNG!

Koko

Förutom alla de sprutor jag nu tagit (7 hittills, vet inte hur många jag ska ta efter jag kommit hem), får man ju inte glömma koko-pillrena! En i veckan, så jag ska nu ta min andra. Jag har inte blivit koko än iallafall. Ingen har iallafall vågat berätta det för mig!

Sprutor klara för i år!

Sprutorna tagna! På mottagningen träffade jag även Mikaela. Hon berättade att hon och några från skolan ska iväg till Sydafrika om en månad. Önskar er all lycka, det kommer bli jättekul!
För övrigt kan jag säga att jag inte kommer sakna Lim-Johan filmen som går på repeat i väntrummet. Söta farbröder, men njaae va? Inte min grej, tror jag!


Sjutton. Etta, sjua!

Det är nu 17 dagar kvar! 17! Imorgon är det 16 dagar kvar och när jag spelade fotboll sprang jag omkring med nummer 16 på ryggen. På lördag är det exakt två veckor, och jag tror att dessa två veckor kommer gå fort!


Planering

Nu står planeringen ganska stilla. Det är mest bara att sitta och vänta på att tiden ska gå, så det mesta är klart och därför kan det bli lite dött i bloggen. Men den här veckan kommer det hända saker!

På torsdag ska jag ta sprutor igen och på fredag ska jag äta mitt andra "koko-piller" mot malaria. Kvar på listan finns även att t ex. Köpa plasthandskar (om man vill ha det när man ska mata lejonen och måste stycka kött......) och kikare. Måste nog även köpa t-shirtar att ha när jag jobbar, som jag kan skita ner som jag vill! Växla pengar ska jag också göra innan jag åker. Min sista "riktiga" län från Statoil kom ju idag, så den går direkt som fickpengar i Afrika!


..sa läkaren och dunkade fingret mot huvudet..

Idag har jag börjat ta piller mot malaria. Läkaren berättade att man måste börja ta dom några veckor innan resan, för man kan bli lite koko av dom (läkarens egna ord). Han fortsatte även med att påpeka att det ju är bättre att bli "koko" här hemma än på andra sidan världen.. Jo tack!


Cash-flow!

 
Min älskade bil är nu såld! Pengarna går till resekassan. Det var en vacker bil, jag hoppas den lever vidare länge! Eller kanske sprängs i Hamilton 3 eller så....

Det var dom pengarna det!

Hejhej sprut-faktura! Är nu uppe i 2000 och det blir troligen 850 till innan jag åker.. Sen ska jag fortsätta ta sprutor när jag kommer hem igen.. Kuuuuul!


Dags att skriva packlista snart?

Idag ska jag köpa handskar, som man måste ha med sig till resan.. Mamma verkar ha mer koll än mig på vad man behöver ha med sig, men hon har inte sagt något mer än det som jag behöver köpa iallafall.. Dessutom har jag fått hem faktura på sprutorna. Ingen rolig faktura, och mamma och pappa tror att det bara är en faktura för den första gången jag var iväg och tog sprutor, och i så fall kommer det ju komma ännu fler fakturor senare! Inget roligt besked, då bara denna var fyrsiffrig...

Mitt hem i en månad!



Detta kommer bli mitt hem i en månad! Det här är de bilder jag fått av organisationen iallafall och jag måste säga att det hade kunnat se mycket värre ut! Så länge kackerlackorna håller sig borta kommer jag nog trivas bra tillsammans med de andra volontärerna!
 
 

Mjauuu

Nu har jag fått hem ett stort häfte med flyg-papper. Det var biljetter, papper på lite flyg-regler ( t ex. som att man inte får ta med en köttyxa på planet..), och lite sådant. Det börjar kännas som att det närmar sig nu! Vi får se hur det går när jag måste hålla reda på papprena helt själv, bara! Spännande, det kan sluta precis hur som helst det!

T minus 30 days.

Om exakt en månad lämnar jag Edsbyn bakom mig!
 

Checkar ut tills onsdag!

Drar till min partykompis i Sundsvall! After work fast jag är arbetslös.. Varför inte? :D dock kan det bli dåligt med bloggande tills onsdag, då det troligen inte går så mycket framåt med resan och det är ju den jag bloggar om! :)


Curriculum vitae

CV skrivet, nu är det bara att sätta igång med att söka jobb! Wohoo!
 

T minus 36 days.

Igår förde jag över alla mina sparpengar till mamma (pengar till flyg, som hon betalade). Sen gick jag och tog två till sprutor, så inatt kunde jag knappt ligga på min högra arm för den var så öm.. Men jag har inte fått något ytterligare blåmärke iallafall!

Idag var jag och sökte jobb på Palladium i Bollnäs. Min vän Sofie jobbar där och tipsade mig om att dom behöver en till, så jag gick dit med henne och åt och "visade upp mig", så nu hoppas jag på att få jobb så jag har en inkomst när jag kommer hem igen! Vore toppen :)


Försäkringspapper.

Jag har fått hem en massa papper från försäkringen (man måste ju ha en sån med!). Den gäller tydligen inte vid fall av atombomb, så dom får låta bli att släppa sådana när jag är där! Dessutom kan de betala en begravning på plats om min familj inte orkar flyga hem mig, om jag dör där borta! Nu känner jag mig trygg!


T minus 31 days!

På torsdag ska jag ta några sprutor till, och jag har fortfarande blåmärke på armen sen sist!! (Blåmärket kan även ha förstärkts när folk på Saras fest i helgen tyckte det var jättekul att peta på det, eftersom jag hade ont!) . Måste erkänna att det låter väldigt brutalt när jag berättar för folk att det är pga. en rabies-spruta.
Jag fick hem lite papper på posten från organisationen igår, där det stog att det inte är så lång tid kvar och att det inte finns så mycket mer att göra än att ladda. Jag hade tänkt växla pengar något tag till veckan med, men det är jättesvårt att veta hur mycket man ska ta med sig! Det kommer nog inte finnas någon chans för mig att ta ut pengar via kort där nere, så jag måste planera nu hur mycket jag ska ta med  och det är svårt eftersom det beror mycket på om jag ska åka runt inom landet och göra sådana äventyr osv.
Igår ringde jag till organisationen också, för att säga att jag ville betala flyget som jag fått en offert på. Idag ringde de upp och frågade om en massa viktiga nummer och grejor, så nu är flygbiljetten fixad också! Jag kollade lite på resetiderna och så och upptäckte att jag kommer sitta på sammanlagt sex flygplan och jag ska få en måltid på varenda en! (Det börjar med brunch på tvåtimmarsflyget till London).
Men nu är allt betalat iallafall... av mamma. Imorgon ska jag gå till banken för att ta ut alla mina sparpengar och sedan är det bara fickpengar som behövs, och det får jag ju när jag får lön i slutet på månaden! Det jag kommer behöva betala mer som jag vet om nu är visumet, men det betalar jag på flygplatsen.


Dagens teknik..

Jag skrev nyss ett ganska långt blogginlägg och innan jag publicerade det hakade sig datorn. Kul!
Försöker igen lite senare, när jag orkar skriva om allt igen!


Scoooore!

Nu när jag kollade på min flygoffert upptäckte jag att det inte kommer ta 25 timmar att flyga till Zimbabwe, utan endast ynkliga 22! Där sparde jag precis några timmar av mitt liv!