Hard work

Första arbetsdagen började 06.20. Jag och Sofi hade packat det vi behövde, dagen innan så det var bara att smörja in sig (!!) och sticka. Vi åkte någon ranglig safarijeep/buss-någonting, tjugo minuter ut till lejonen.

Vi skulle egentligen ha Lion training där man lär sig om hur man ska bete sig vid lejonen och så, men det blev något missförstånd så det första vi fick göra var Lion Walk, vilket innebar att vi gick ut och gick med lejonen (dom gick lösa och vi gick efter), och mötte upp guider så turister kunde se lejonen. Jag fick först träffa "the T's", 8 månader gamla systrarna Tuele och.. Thembile (?), och sedan the S's, som jag inte minns namnen på. S's låg mest bara och vilade i skuggan av ett stort träd medan vi fick gå fram och klappa dom. (vilket slutade med ett troligen halvfullt minneskort i kameran!) bilderna från kameran kan jag dock inte lägga upp, bara mobilbilderna och mobilen följde inte med till lejonen idag.

9.00-10.00 var det frukost, som vi åt vid en liten stuga där lejonen bor. Det var typ som en engelsk frukost med tomat, lök, bönor, bacon, ägg och rostat bröd. Vid mellan ca. 12.00-15.20 är det lunch. Man kan tycka att "men dom jobbar ju typ ingenting, bara äter, sen jobbar några timmar och sen äter igen", men i en stekande sol i 36 grader är några timmar tillräckligt! Till lunch åt vi någon korv inbakat i bröd, sallad och chips. Ja, chips! Typ OLWs grillchips. Till varje måltid dricker man vatten, som alla häller någon smaksättnings-"syrup" i. Det finns jätte-gräs-grön, eller galet tomat-röd och det smakar typ som sån där glass man har på små påsar som man fryser själv (med andra ord smakar det socker. Bara socker). Jag och Sofi nöjer oss med rent vatten (stoora mängder vatten).

Efter vi ätit lunch åkte vi hem till lodgen och nu ligger vi vid poolen, i skuggan. Vi är stolta över att inte ha bränt oss i solen. Vi badade i solfaktor 50 imorse, så vi har knappt fått färg överhuvudtaget, men hellre vit än röd känner vi då! Det stog på ett papper vi fick när vi kom hit att 99 % (antar att detta är en fritt tagen siffra, inget som är statistiskt bevisat) av volontärerna blir solbrända eller uttorkade under de först tre dagarna. Men efter vårat solfaktorbad och en varsin resorb (vätskeersättning) i vattenflaskan har vi klarat oss jättebra hittills!

15.20 ska vi tillbaka till lejonen igen, sen slutar vi 18.00 och då blir det middag och då kommer nog de andra svenskarna som ska jobba med lejonen!


Kommentarer
Postat av: Maria

Hej Bella
Så skönt att höra att du har det bra, och att du har tid att bada både i pool och i sololja,ja var noga med vätskeersättning:)vi längtar efter bilder, här kom första snön i natt:( kram och ha det så bra

2012-10-16 @ 19:27:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback